Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Route: Tibet   

Algemene informatie over het land:

Algemeen
Tibet is een van de meest geisoleerde gebieden ter wereld, ook wel "het dak van de wereld" genoemd. De gemiddelde hoogte is 4000 meter en er zijn veel stukken van 5000 meter. 4 van de hoogste bergen ter wereld bevinden zich in het zuiden.
In 1950 is Tibet bezet door China. Dit heeft 1.2 miljoen tibetanen het leven gekost.

Klimaat
Overdag is het vaak aangenaam maar 's nachts kan het extreem koud zijn. Er zijn dagen dat het verschil tussen de minimum en maximum temperatuur 27 graden is.

Bhoedisme
De huidige Dalai Lama is gevonden in het dorpje Pari Taxter in Amdo. Hij werd naar Lhasa gebracht en Tenzin Gyatso genoemd. Op 22 februari 1940 werd hij geinstaleerd als Dalai Lama, hij was toen 4,5 jaar oud. In 1959 onsnapt hij, verkleed als soldaat, uit het bezette Tibet naar Dharamsala, India, waar hij tot op de dag van vandaag woont.

Typisch Tibetaans
Yak boter thee, ofwel Bo Cha, gemaakt van yakboter, zout, melk, soda, thee bladeren en warm water. We hebben er nu al zin in.
Foto's uit dit land:
(Klik op de foto om het commentaar bij de foto te lezen)

Arie in TingriNomadenkampSunsetMount Everest BasecampEen typisch tibetaans dorpjeTibetaanTibetaanse vrouwenArie voor de grootste stupa van TibetHoge noodArie op een YakMart en ArieMart op de pas van 4800 meterOp de veerboot naar Samya MonastryBij Samya MonastryTibetaanse nomadeFeest in LhasaDe winterschildersMart en Arie op het dak van de wereldTibetaanse manMonnikken op het dak van de Jokhang, LhasaDe binnenplaats van de Jokhang, LhasaTibetanen die de Kora lopenDebatterende monnikkenMart en Arie voor het Potala, LhasaTibetaanse dorpsmeisjes in LhasaArie met monnik op het Barkhor Square, LhasaReisverslagen uit dit land:

Reisverslag geplaatst op 13-11-2003 om 15:25:15

Titel: Van Lhasa naar de Nepalese grens 4 november 2003 - 11 november 2003
Dinsdagmorgen staan we om half 9 klaar om te vertrekken voor onze 8-daagse reis naar de grens met Ne...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Reisverslag geplaatst op 03-11-2003 om 12:34:35

Titel: Lhasa, 27 oktober 2003 - 4 november 2003
Hoewel Tibet onderdeel is van de People's Republic of China kun je er niet zomaar individueel heen r...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.