Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Route: Nepal   

Algemene informatie over het land:

Algemeen
Nepal is een van de armste landen ter wereld en telt 23 miljoen inwoners. Het land is 800 km breed en 230 km lang. Hiervan is 80% bedekt met bergen terwijl 85% van de bevolking leeft op het platteland. Het grootste gedeelte van de bevolking is Hindu terwijl er ook een grote boedhistische gemeenschap is. Er zijn een klein aantal Moslims, Christenen en Shamanisten.

Maoisten
In Nepal heersen interne politieke spanningen. De afgelopen jaren voerden radicale Mao√Įstische groeperingen aanslagen uit op het leger, overheidsinstanties en overheidspersoneel.Op 27 augustus 2003 is door de Mao√Įstische rebellen een einde gemaakt aan een 7 maanden durende wapenstilstand. Tot op heden zijn toeristen geen doelwit van de Maoisten. Wel komt het voor dat tijdens trektochten tol moet worden betaald aan de gewapende Maoisten. Dit is een bedrag van zo'n 15 USD, tenzij je americaan bent want dan kan het bedrag oplopen tot 200 USD.

Tragedie
Op 1 juni 2001 schiet kroonprins Dipendra ongeveer alle leden van het Koninklijk huis dood. Onder de slachtoffers zijn ook koning Birendra en koningin Aihwarya. Dipendra schiet uiteindelijk ook zichzelf neer. Tot op de dag van vandaag doen allerlei theorieen de ronde over de oorzaak van dit incident. De koning en de koningin zouden de liefde van de kroonprins afkeuren of de maoisten of zelfs de nieuwe koning Gyanendra zouden erachter zitten.

Geld
Nepal kent de nepalese rupee. 1 euro is ongeveer 80 rupee.
Foto's uit dit land:
(Klik op de foto om het commentaar bij de foto te lezen)

Sunset at Chitwan National Parkklaar voor de jungletochtBaby Rhino met MartNeushoorn in het wildArie met kleine DomboMart op de olifantlunch aan het meer van PokharanepalAnnapurna base campsunrise at Poon HillArie geniet van het uitzicht , het weermart, arie en ram onze bergguide (spreek uit geit)mart bij de hotspringKathmandu, bloemenkransen om te offerendrager in de bergen rond AnnapurnaKathmandu Valleyraft is ready for " take off"arie nu nog relaxed aan het lezen voor onze hutthis is the new collectionMart met een heilige man (sadhu)Straatbeeld KathmanduRelaxen in KathmanduMartin verdiept zich in de Lonely Planet Nepal, KathmanduReisverslagen uit dit land:

Reisverslag geplaatst op 06-12-2003 om 17:13:40

Titel: Royal Chitwan National Park 1 december 2003 - 4 december 2003
We komen 's middags aan in Sauraha, na een busrit vanuit Pokhara. Uiteraard met het nodige oponthoud...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Reisverslag geplaatst op 30-11-2003 om 15:38:41

Titel: Pokhara en Annapurna 20 november 2003 - 1 december 2003
We verlaten Kathmandu met een bus en 8 uur later zijn we in Pokhara. Aangekomen bij het busstation ...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Reisverslag geplaatst op 19-11-2003 om 15:07:30

Titel: Kathmandu 11 november 2003 - 19 november 2003
Direct over de grens met Nepal in het plaatsje Kodari doet het ons goed overal de foto van de 14e Da...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.