Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Route: Mexico   

Algemene informatie over het land:

Mexico

Algemeen
Mexico is een republiek met 31 staten. Het is een van de meest geindustrialiseerde landen van Latijns Amerika.

Geografie
Het is een groot land , bijna 2 miljoen vierkante kilometer in totaal. Van Tijuana in het noordwesten naar Cancun in het zuidoosten is hemelsbreed 3500 kilometer. De grens met de Verenigde Staten in het noorden is maar liefst 3326 kilometer lang. Andere aangrenzende landen zijn Guatemala en Belize. Daarnaast ligt het tussen de Pacific Ocean en de Gulf of Mexico.

Klimaat
Van mei tot oktober is de heetste maar ook de natste periode. Het klimaat is divers. Er zijn droge, hete en vochtige gebieden en op de hoge bergtoppen ligt vrijwel altijd sneeuw.

Religie
Dankzij de missionarissen in de 16e en 17e eeuw is 90% van de bevolking Katholiek. De Katholieke kerk in Mexico is een van de meer conservatieve van Latijns Amerika.

Bevolking
In 2000 telde het land maar liefst 97.5 miljoen inwoners (daarnaast wonen 4 miljoen mexicanen illegaal in de Verenigde Staten). 60% van de bevolking leeft in de steden. Een derde van de bevolking is onder de 15 jaar.
De ¬īmestizos¬ī zijn de puur spaanse bewoners of met wat gemengd bloed. Deze groep heeft de macht. De etnische minderheidsgroepen, geschat wordt dat deze bestaat uit 25 miljoen mensen, worden gezien als tweederangsburgers en kennen vaak niet de zelfde rechten als de mestizos. De etnische minderheden (bijv. Nahua, Aztecs, Maya, Zapotecs etc.) hebben hun eigen tradities, kleding, kunst en geloof en spirutaliteit. In totaal worden maar liefst 50 inheemse talen gesproken als moedertaal door 7 miljoen mensen. 15% hiervan spreekt geen spaans.
Foto's uit dit land:
(Klik op de foto om het commentaar bij de foto te lezen)

San Cristobal de las CasasSan Cristobal de las CasasSan Cristobal de las CasasSan Cristobal de las CasasPalenqueMonte AlbanOaxacaOaxacaVeracruzSan Miguel de AllendeSan Miguel de AllendeSan Miguel de AllendeSan Miguel de AllendeGuanajuatoGuanajuatoGuanajuatoMexico-CityMexico-CityMexico-CityMexico-CityMexico-CityMexicoReisverslagen uit dit land:

Reisverslag geplaatst op 12-06-2004 om 01:14:48

Titel: 24 mei 2004 - 4 juni 2004 San Miquel de Allende, Veracruz, Oaxaca, Palenque, San Cristobal de Las Casas
We nemen een bus vanuit Guanajuato naar San Miquel de Allende. Dit is wederom een prachtige stad met...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Reisverslag geplaatst op 02-06-2004 om 05:03:29

Titel: 14 mei 2004 - 24 mei 2004 Mexico-City, Zacatecas en Guanajuato
We hebben een prachtig zicht op de stad als we, voordat we landen, heel laag over Mexico- City vlieg...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.