Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Route: Laos   

Algemene informatie over het land:

Politiek
In de Lao Peoples Democratic Republic is een eenpartijensysteem. Na de val van het communisme in Rusland in 1989 is Laos een van de laatste landen die er een eenpartijensysteem op nahoudt.

Bevolking
In Laos wonen ongeveer 5.5 miljoen mensen. De bevolkingsdichtheid is een van de laagste in Azie. Er wonen ongeveer 20 mensen per vierkante kilometer (ter vergelijking in Vietnam is dit 230 en in Thailand 120). Maar liefst 85% van de bevolking leeft op het platteland.

Kindersterfte
De kindersterfte is er hoog. Van de 1000 kinderen die geboren worden sterven er 91.

Opleiding
De realiteit in Laos is dat de meeste mensen slechts 3 jaar school hebben genoten. De meeste leraren hebben zelf minder dan 5 jaar op school gezeten.

Geloof
Ongeveer 60% van de inwoners van Laos zijn Theravada Boedhisten.

Opium
Al sinds de 13e eeuw verbouwd men opium. Eerst voor eigen gebruik maar door toenemende vraag werd het verbouwen van opium een dagtaak en een manier om te overleven voor duizenden mensen. Tot 1991 is opium een officieel exportproduct. Onofficieel is opium vandaag de dag het grootste exportproduct en na Myanmar en Afganistan de grootste producent van Opium (100 tot 200 ton per jaar waarvan de helft voor eigen gebruik is).
Foto's uit dit land:
(Klik op de foto om het commentaar bij de foto te lezen)

Huay Xai omgevingHuay Xia omgevingHuay Xai omgevingHuay Xai omgevingHuay Xai omgevingHuay Xai omgevingLuang Prabang omgevingLuang Prabang omgevingLuang Prabang omgevingLuang Prabang omgevingHmong villageHmong villageLuang PrabangLuang PrabangLuang PrabangLuang PrabangVang ViengVang ViengVientianebus naar PakseReisverslagen uit dit land:

Reisverslag geplaatst op 28-03-2004 om 14:06:14

Titel: Don Det, Pakse, Vientiane, Vang Vieng, Luang Prabang, Pakbeng, Huay Xai 11 maart 2004 - 27 maart 2004
Aan de ene kant van de rivier zit de Cambodjaanse douane. Daar halen we onze exitstempel. We steken ...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.