Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Route: Honduras   

Algemene informatie over het land:

Algemeen
Honduras is met 112.090 vierkante kilometer na Nicaragua het grootste land van Centraal Amerika. In het noorden grenst het aan Guatemala, in het westen aan El Salvador en in het Zuiden aan Nicaragua.
De spaanse bezetters vestigden zich in de binnenlanden van Honduras terwijl de britten zich vestigden op de bay islands en de carribische kuststrook. Dat is ook de reden dat in die streken een carribisch dialect van het engels wordt gesproken.
Na Haiti en Nicaragua is Honduras het armste land van Latijns Amerika. 50% van de bevolking leeft onder de armoede grens.
In 2000 was koffie het grootste exportproduct gevolgd door bananen.

Bevolking
Van de 7 miljoen inwoners zijn 90% Mestizo¬īs (mix spaans-indiaans), 7% pure indianen, 2% zwarten en 1% blanken.

Klimaat
De bergachtige binnenlanden zijn veel koeler als de kustgebieden die het hele jaar door warm en vochtig zijn. Ook het regenseizoen verschilt. Aan de Carribische kust is dit van september tot februari terwijl het regenseizoen in de rest van het land duurt van mei tot oktober.
Het seizoen voor orkanen is van juni tot november. Op 27 oktober 1998 heeft de orkaan Mitch binnen een periode van 48 uur enorme schade aangericht. In totaal verloren in Honduras en buurlanden maar liefst 10.000 mensen het leven. Een veel groter aantal raakte dakloos.

Ontbossing
Ook hier is de ontbossing een groot probleem. Met een snelheid van 300.000 hectares per jaar kan het land in 20 jaar volledig ontbost raken. Gelukkig proberen allerlei organisaties dit te voorkomen en zijn er inmiddels 40 beschermde gebieden (natuurparken).

Foto's uit dit land:
(Klik op de foto om het commentaar bij de foto te lezen)

CopanUtilaUtilaUtilawij volgen het EKCopanReisverslagen uit dit land:

Reisverslag geplaatst op 10-07-2004 om 03:05:44

Titel: 23 juni 2004 - 7 juli 2004 CopŠn Ruinas, Tela, La Ceiba, Utila, Tegucigalpa
We gaan de wedstrijd Nederland - Letland kijken bij Vamos a Ver, het restaurant van de nederlandse G...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.