Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Route: Cambodja   

Algemene informatie over het land:

Cambodja

Algemeen
Cambodja ligt in het hart van voormalig Indochina met als buurlanden Thailand, Laos en Vietnam. De fransen zijn in Cambodja van 1864 tot aan de onafhankelijkheid in 1954 geweest. Het land heeft zo'n 12 miljoen inwoners en Phnom Penh is met ruim 1 miljoen inwoners de grootste stad.

Koninkrijk
Cambodja is een koninkrijk. Koning Norodom Sihanoek is 82 jaar oud en hij is politiek omstreden vanwege zijn eventuele rol tijdens de Khmer Rouge periode.

Khmer Rouge
In 1975 drijft de Khmer Rouge vrijwel de hele bevolking van Phnom Penh de stad uit naar het Platteland. Het doel van Pol Pot is van Cambodja een maoistische agrarische staat te maken a la China. Op het platteland moeten mensen gedwongen verhuizen. Families worden uit elkaar gehaald. Op het platteland moeten ze zware lichamelijke arbeid verrichten zoals op het land werken of irrigatiekanalen graven. De mensen krijgen amper te eten en velen worden op de meest gruwelijke manieren gemarteld. Er vinden veel executies plaats. Gebouwen en tempels worden verwoest. Het bewind duurt 3 jaar 8 maanden en 21 dagen en maar liefst 2 miljoen mensen vinden de dood. Uiteindelijk wordt de Khmer Rouge verdreven door de Vietnamezen.

Religie
Het merendeel van de bevolking is Boedhistisch. Tijdens het Khmer Rouge bewind zijn veel monnikken vermoord.

Munteenheid
Cambodja kent eigenlijk twee munteenheden. De cambodjaanse Riel en de amerikaanse dollar. Overal kun je zowel met Riels als met dollars terecht.
Foto's uit dit land:
(Klik op de foto om het commentaar bij de foto te lezen)

RatanakiriRatanakiri ( Ban Lung)Mekong rivermekong riverskuon ( spiderville )Angkor ThomAngkor ThomTa prohmTa prohmTa prohmAngkor ThomAngkor ThomAngkor Watde tempels van AnkorAngkor WatAngkor WatAngkor Watonderweg van Battambang naar Siem Rieponderweg van Battambang naar Siem RiepBattambangBattambangBattambangBattambangBattambangBattambang, de tweede stad van CambodjaPhnom PenhBoedha bij National Museumtijdens een wandeling in KepKampotMart en Arie in Kepeffe relaxen.....KampotSihanoukvilleSihanoukvilleDe Tuol Sleng gevangenisPhnom PenhPhnom PenhKilling fieldsKilling fieldsPhnom PenhPhnom Penhtrotse tante ArieReisverslagen uit dit land:

Reisverslag geplaatst op 16-03-2004 om 15:46:10

Titel: Siem Riep, Kompong Thom, Kompong Cham, Kratie, Stung Treng en Ban Lung 29 februari 2004 - 11 maart 2004
We nemen een slow boat van Battambang naar Siem Riep. De waterstand is laag waardoor de boot er lang...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.

Reisverslag geplaatst op 01-03-2004 om 08:44:52

Titel: Phnom Penh, Sihanoukville, Kampot, Kep, Battambang 16 februari 2004 - 29 februari 2004
Omdat er bij Jacco en Odie geen plaats meer voor ons is in verband met het verblijf van de ouders va...
Klik hier om het volledige verslag te lezen.