Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Route

Het eerste deel van onze reis ligt min of meer vast. Zo zullen we op 29 september vertrekken naar Moskou. Na een sneltreinvaart door het Kremlin en een rondje over het Rode Plein vertrekken we na twee dagen met de Trans-Mongolie-express naar Beijing. Onderweg zullen we nog een tussenstop van drie dagen maken in Ulan Bator, hoofdstad van Mongolie. Op 10 oktober komen we dan aan in Beijing, waar we ons de Pekingeend goed zullen laten smaken.Na een aantal weken reizen in China zullen we doorreizen naar Tibet. Van onze route in China staat enkel vast dat we aankomen in Beijing en uiteindelijk zullen vertrekken vanuit Chengdu richting Lhasa, of dit over land of per vliegtuig is weten we nog niet.
Van daaruit willen we over land doorreizen naar Nepal. We proberen daar half/eind november te zijn en willen daar als echte berggeiten een trekking maken in de bergen. Na verder nog wat van Nepal te hebben gezien zullen we uiteindelijk in december India aandoen. Voor Ariane is dit een weerzien waar ze erg naar uitkijkt terwijl dit voor Martin op dit moment nog een grote boze droom is. Vanaf Calcutta of Madras zullen we dan in ieder geval voor 6 januari moeten vliegen naar Bangkok om ons Vliegtuig naar Auckland, Nieuw Zeeland te halen. In Nieuw Zeeland willen we gaan kamperen, het is dan hartje zomer daar dus dat is waarschijnlijk een verademing na al die hostels. Op 15 februari zullen weer terugvliegen naar Bangkok. In december wordt Ariane voor het eerst tante en zij kan waarschijnlijk amper wachten om in de tweede helft van februari haar kersverse nichtje of neefje en broer Jacco en zijn vrouw Annet (Odie) te gaan zien in Cambodja waar zij sinds een aantal jaren wonen en werken. Een leuke bijkomstigheid is dat we daar ook de ouders van Ariane zullen zien.

Dan zullen wij na een rondje Thailand, Cambodja, Laos richting Zuid Amerika afreizen. Hier willen we een maand of drie blijven zodat we daarna nog een maand of drie hebben om van Kenia naar Kaapstad te reizen. Maar dit is allemaal nog erg ver weg en wie weet wijzigt voor die tijd onze route nog wel…

Klik op het menu in de linkerkolom op één van de landnamen voor informatie, reisverslagen en foto's van dat land.