Status: Niet ingelogd

Inloggen
Mart & Arie On Tour
 


Voorbereiding

Onze voorbereiding hebben we op diverse manieren gedaan.
Natuurlijk hebben we oneindig veel andere reisverhalen op Internet gelezen. Daardoor merk je ook pas goed dat je echt niet de enige bent die een wereldreis gaat maken.
Door het lezen van verhalen van anderen hebben we ook een duidelijk beeld gekregen van wat wij uiteindelijk willen gaan zien. Verder hebben we erg veel nuttige info gehaald uit het Handboek voor de Wereldreiziger (Frans Timmermans).

Hoewel Martin het type is om de avond van te voren zijn rugzak te pakken is Ariane meer van de grondige voorbereiding. We kunnen dus ook iedereen geruststellen, we zijn voorbereid op meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen. Zo zijn we uitgerust met een reddingsdeken voor onderkoeling of oververhittingsverschijnselen tot een point-it boekje voor China.

Inentingen
We zijn ingeent tegen

 • Hepatitus A en B (voor B moeten we in Bangkok nog een 3e prik halen zodat we levenslang beschermd zijn)
 • Buiktyphus
 • Gele Koorts
 • DTP

  Voor Cholera hebben we een stempel in ons vaccinatiepaspoort gehad omdat sommige landen dit eisen.

  We overwegen nog een Mantoux-test te laten uitvoeren voor Tuberculose. Deze test toont aan of je geïnfecteerd bent met de tuberkelbacterie. Er wordt geadviseerd deze test voor en na je reis te laten uitvoeren.

 • Malaria
  Tegen Malaria zullen we afwisselend Paludrine en Malarone slikken. Een dosis voor het eerste deel van onze reis hebben we in Nederland aangeschaft. In Nieuw Zeeland of Bangkok zullen we afhankelijk van onze verwachte route voor Zuid Amerika en Afrika een nieuwe voorraad inslaan.

  Visa
  De Visa voor Rusland, Mongolie, China, Nepal en India hebben we in Nederland geregeld via www.visum.nl . Deze hebben we zo’n twee maanden voor vertrek aangevraagd omdat het verlenen van een visum voor Rusland en Mongolie veel tijd kost.

  Global Travel
  Het eerste deel van onze reis hebben we na een grondige studie geboekt bij Global Travel (vlucht, overnachtingen moskou, treinreis). Zij hebben ons goed geadviseerd en uiteindelijk bleken zij ook een van de goedkoopste te zijn.

  Verzekering
  Tijdens onze wereldreis zijn we verzekerd via Elvia. Zij bieden een speciale Globetrotter verzekering. Wij hebben ons hier niet super in verdiept maar zijn afgegaan op ervaringen van anderen.

  Geld
  Hoewel we op veel plekken zullen kunnen pinnen hebben we ook traveller cheques en cash dollars bij.

  Huis en beestenbende
  Tijdens onze reis woont Alicia in ons huis. Zij zal de liefdevolle verzorging van onze drie poezen (Poekie, Puk & Ziggy) voor haar rekening nemen.